Улиците са осеяни с дупки, а тротоарите - разбити и кални. От това се жалваха повечето шуменци, посетили кметския кабинет в днешния приемен ден на Красимир Костов.

Първа при градоначалника влезе Венета Илиева, която живее на улица “Марица” зад кооперативния пазар. Жената се оплака, че уличното платно е в ужасно състояние, а отделно и в целия район, заради безразборно паркиращите автомобили, не е останала една здрава плочка. “Реално няма тротоар, майките с количките не могат да минат”, каза жената.

Да се оплаче при кмета влезе и онкохирургът д-р Свилен Арнаудов. Той показа снимки с хлътналия паваж по улица “Харалан Ангелов”, заради което при дъжд  стават езера.

След това дойдоха хора от блокове 8 и 9 в кв. “Боян Българанов”. Водещата ги Цанка Пенева обясни, че от години газят в кал. “От 35 години нищо не е направено за нашите блокове, таксита и линейки отказват да идват на адресите ни”, каза тя.

Най-ядосани обаче бяха жители на квартал “Еверест”. “Змии, коне, кърлежи и пасища. Улици няма, тротоари няма, сметища навсякъде, ще спрем да плащаме данъци, разберете!”, каза Христо Дамянов. Мъжът поиска конкретен отговор кога ще се направи нещо за квартала, като подчерта, че вече са пращали в общината многобройни сигнали. “Асфалт на циганите положиха върху пръстта, а на нас не може. Трагедия”, възмути се човекът. “В селата поне централната улица е добре, а при нас няма нищо”, допълни друг мъж от квартала.

За инфраструктура говориха и шест души от улица “Вардар”. “Между номера 50 и 70 изобщо няма улица, само кал”, оплака се Найля Хасан. Жената обясни, че се принуждават да слагат найлонови торбички на краката на децата си сутрин, за да не ходят на училище с мръсни обувки.

Относно улица “Марица” Красимир Костов обеща общинските предприятия да подменят плочките, а платното да влезе в новата програмата за летни ремонти.  За улица “Харалан Ангелов” нареди да се проучи проблемът и да се изготви проект.

“Осми и девети блок сме ги включили в проекта за ремонт на улиците, до август ще стане”, обеща кметът и на живущите на ул. “Генерал Драгомиров”.

За улица “Вардар” пък каза, че малко по малко ще започне да се прави.

“Квартал “Еверест” ни е една от големите болки. Ще си подредим усилията и ще видим”, отговори Костов и по тази тема.

ШУМ.БГ