Полицаи задържаха 43-годишен преславянин, който бил помагач на телефонни измамници. Ало-престъпниците го ползвали за “муле” - трябвало да взема парите от излъганите пенсионери и да ги носи до пътен знак в русенско село.

Г.И. бил закопчан в понеделник сутринта. Предната вечер измамниците звъннали на 92-годишен мъж от село Велино и му казали, че дъщеря му  паднала и си счупила крака. Щяла да дойде линейка и той да даде пари за лечение. Старецът събрал 3900 лв и след час ги предал на мнимия медик.

Полицаите се задействали и на следващата сутрин спрели за проверка Хюндая на Г.И. от Велики Преслав. В колата намерили сумата, а притиснатият шофьор бързо “изпял” схемата. Преди бил таксиметров шофьор, но парите били малко и затова си търсел допълнителен доход. Попаднал на обява за работа в интернет и се хванал. При поръчка трябвало да взема пликове от различни хора и да ги пренася до пътен знак в Русенско. Станало ясно, че е помагал при 5 измами, осъществени на територията на Шуменска област.

Мъжът е задържан за 24 часа и после пуснат да си ходи с обвинение по два члена от Наказателния кодекс – за помагачество при извършване на измама, съобщиха от пресцентъра на МВР-Шумен.

ШУМ.БГ