Здравейте !

Като буден гражданин на гр. Шумен искам да обърна внимание на следния проблем:

В квартала,  в който живея ( до обръщача на ул. Раковска) децата използват автобусната спирка за футболна врата. Съответно една от трите ограждащи плоскости на тази спирка вече е на парчета – вероятно предстои да се случи същото и с останалите две.

Не оправдавам децата в никакъв случай, но се замислих, че реално в района ни няма нормална спортна площадка, където подрастващите да могат да играят и спортуват свободно.   В последните години се правят детски площадки с люлки, пързалки и въртележки за най-малките, а за тези, които искат да се знимават със спорт няма ( с изключение на спортната площадка, която бе изградена от ЛИДЛ преди няколко години).

На по-малко от  100 м от автобусна спирка на ул. „Раковска” все още има някакви следи от две спортни площадки,  част от бившето у-ще „Христо Ботев”. Площадките са в тотално занемарено състояние, обрасли в тръни, храсти и остатъци от ръждясали метални ограждения. Прилагам актуални снимки,  на които е видима  гореописаната ситуация.

Смятам, че Община Шумен би трябвало да се погрижи за площадките, като се поставят футболни врати, баскетболни кошове и няколко катерушки за най-малките дечица.

Със сигурност средствата за подобно оборудване и освежаване на площадките няма да коства кой знае каква сума от бюджета на Общината, като се има предвид, че инвестицията е в името на децата ни, които са и  бъдещето на този град! Повече от нужно е да толерираме не игрите пред компютъра, а тези на открито в обособените за това зони!

С уважение: Деница Димитрова

ivjd@abv.bg