74-годишен мъж от Велики Преслав пострада при пътен инцидент станал вчера към 7 часа, съобщиха от Областна дирекция на МВР в Шумен. 

Водач на Форд “Транзит” се движил от Велики Преслав в посока село Кочово. От отбивка за черен път на главния излязла конска каруца. Водачът на форда, поради движение с несъобразена скорост ударил отзад каруцата. Следствие на удара е пострадал 74-годишният А.А. от Велики Преслав, водач на пътното превозно средство с животинска тяга. Той е откаран от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в шуменската болница, където след преглед е установено мозъчно сътресение. Настанен е за лечение, без опасност за живота.

Водачът на форда И.М./27г./ от Велики Преслав е тестван за алкохол с дрегер, наличие не е открито. По случая е образувано е досъдебно производство.

Още две пътно-транспортни произшествия с материални щети са станали през денонощието в областта, казаха от полицията. За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 13 акта, наложените глоби с фиш са 33.

ШУМ.БГ