32-годишен мъж от Варна е задържан за кражба на автомобили и вещи и части за моторни превозни средства. Работата по разплитане на случая започнала след получени сигнали за четири противозаконни отнети автомобила от различни адреси в гр. Нови пазар, съобщиха днес от полицията.

Два автомобила Фолксваген “Голф” и  два Опел “Корса” са откраднати в нощта на 15 срещу 16 април. В полицейското управление в Нови пазар е получен и сигнал за опит на кражба на акумулатор от лек автомобил Фолксваген “Голф”. В хода на започналата проверка бил установен лек автомобил Рено “Клио” с варненска регистрация, за който се изяснило, че е откраднат и обявен за издирване.
Полицаите открили сак с инструменти в единия от противозаконно отнетите  автомобили /Фолксваген “Голф”/, който бил изоставен на ул.”Христо Смирненски” в града. Малко по-късно е намерен изоставен и другият голф. Във варненското село Кичево при извършена проверка е установен обявеният за издирване след кражба лек автомобил Опел “Корса”. С постановление на прокурор от Районна прокуратура- Нови пазар за срок до 72 часа е задържан криминално проявеният за кражби К.К./32г./ от гр. Варна. Установена е съпричастността му към кражбата и на четири гуми с джанти в село Каспичан. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

ШУМ.БГ