От днес училищата в селата Драгоево и Ловец, както и ОДК в гр. Нови пазар имат нови директори. Това съобщи за ШУМ.БГ началникът на РИО-Шумен  Светлана Милева. Тя поясни, че след проведен конкурс за директор на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, с. Драгоево, общ. Велики Преслав, е избрана Росица Капра, която до сега е била начален учител.

Ръководител на ОУ “Христо Ботев” в с. Ловец, общ. Върбица пък става Виолина Петкова, а Бинка Ангелова е избрана за директор на Общински детски комплекс – гр. Нови пазар.  Петкова е със специалност “Музика”, а Бинка Ангелова - с “Педагогика и социална работа с деца и семейства”. По думите на Светлана Милева и тримата назначени отговорят на всички изисквания за новата длъжност.

За ОУ в с. Драгоево допуснатите кандидати са били двама – назначената на поста Росица Капра и спечелилата конкурса за ОУ в с. Ловец – Виолина Петкова. Тя пък е била единствената допусната до конкурса за своето ново работно място. За ОДК в Нови пазар, допуснатите кандидати са били трима: Бинка Ангелова, Галя Накова и Стефан Петков.

ШУМ.БГ