Двама души пострадаха при две ПТП-та през уикенда, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Вчера около 18,30 часа 24-годишният М.А. от Велики Преслав се спуснал с Ямахата си по ул. “Симеон Велики” в града. Малко преди кръстовището с ул. “Борис Спиров” изгубил контрол над мотора и се забил в дърво.

Младият мъж веднага бил откаран в шуменската болница. Изследванията показали, че е получил фрактури на 6 ребра и лява ключица. “Взета му е кръвна проба за химичен анализ, образувано е досъдебно производство”, уточниха от полицията.

Предния ден, събота, станал инцидент и в каолиновското село Наум. Около 15,00 часа 68-годишният В.В. качил 60-годишната си съпруга на семейната каруца и тръгнали нанякъде. По пътя конят се подплашил, мъжът не успял да го успокои и каруцата се обърнала, като затиснала жената. Полицаите разбрали за инцидента 3 часа по-късно, когато жената била закарана в шуменската болница. Скенерът показал, че е с черепно-мозъчна травма. Оставили я е за лечение с опасност за живота.

През изминалите три денонощия в Шуменска област са регистрирани 10 ПТП-та. Съставени са 63 акта и са наложени 189 глоби с фиш, казаха от полицията. 

ШУМ.БГ