Ако не бъдат завършени в срок обектите по проекта „Оттука започва България“ към ОП „Регионално развитие“, община Шумен ще загуби 1 107 113 лева. Няма никаква възможност за удължаване на сроковете за изпълнение, това стана ясно от срещите и разговорите на кмета Любомир Христов в МРРБ, съобщиха от пресцентъра на общината.

Днес градоначалникът е поискал спешна среща с изпълнителите на строителните дейности, които по проект трябва да приключат до 31-ви декември. Предстоят довършителни работи по изграждането на туристическия информационен център в НИАР „Мадара“, на посетителския център на Шуменската крепост и къщите във възрожденския комплекс.

Ще бъде пренаредена и част от паважната настилка на улица „Цар Освободител“. „Необходими са спешни действия, за да приключим със строителните дейности. В противен случай, освен че ще загубим повече от милион и сто хиляди лева, общината ще понесе и допълнителни тежки финансови санкции за неизпълнение на проекта в разписания срок“, каза на срещата Любомир Христов. 

Присъствали са ръководителят на проекта Митко Киров, бивш заместник-кмет по стопанските дейности на община Шумен и представители на строителите. Изпълнител на целия проект е „Рестбилд“ ДЗЗД, гр. Шумен, в което участват държавната фирма „Реставрация“ ЕАД и шуменската фирма „Билдинг строй експрес“.

Строителите заявили, че имат готовност да работят, ако времето позволява, и до 10 декември да приключат със строителните дейности.

ШУМ.БГ