Ученици от ОУ „Христо Ботев” с. Каспичан, СОУ „Ц.Б.Церковски” с. Никола Козлево и СОУ „Св.Паисий Хилендарски” Върбица посети Народното събрание по покана на народните Ралица Тодорова и проф. Стефан Желев, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ-Шумен.

Децата са в столицата на двудневно посещение по повод празника Василица, като вчера учениците от Никола Козлево гостуваха в КТ „Подрепа” и Испанското посолство. Децата от Върбица бяха приети от омбудсмана Мая Манолова и от ръководителя на Представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев, а учениците от ОУ „Христо Ботев” гостуваха на вицепрезидента Маргарита Попова и в издателството на вестник „АзБуки”.

Днес, придружени от своите домакини, те си разходиха из кулоарите на парламента, където им бе изнесена лекция за функциите и дейността на Народното събрание. По-късно учениците бяха поканени на балкона в парламентарната зала, от където наблюдаваха традиционния петъчен парламентарен контрол по въпрос, на който отговаря министър-председателя Бойко Борисов.

ШУМ.БГ