Новопазарските полицаи хванаха един от най-ловките варненски крадци - Мехмед Едноръкия. 25-годишният апаш е с 87 криминални регистрации. Заедно с него „изгорял“ и 40-годишния Румен М. от село Каменар, в чието досие има само една кражба.

До задържането им се стигнало, след като вчера следобед в полицията в Нови пазар получили информация, че двама крайно съмнителни мъже спират хора по главната и им предлагат  сребърни накити на смешно ниски цени. Веднага да ги търсят били изпратени цивилни полицаи.

Ченгетата ги засекли на центъра – тъкмо предлагали сребърен пръстен на местен.

Поканили ги за разговор в Районното. В тях имало съвсем малко накити, за които мъжете просто казали, че са техни. При впечатляващото досие на Мехмед обаче, криминалистите не било трудно да се сетят, че са крадени. Въпреки това за няколко пръстена нямало как да ги арестуват.

За всеки случай, преди да ги пуснат, изпратили хора по бижутерските ателиета и заложни къщи в града. В златарско ателие „ударили джакпота“ – собственикът им казал, че току-що купил 3 килограма сребърни накити за 900 лева. И най-важното – продавачът бил еднорък.

Униформените прегледали списъка със скорошните кражби и открили тази, която им трябва. В нощта на 17-ти срещу 18-ти февруари бил разбит и окраден магазин за сребърна бижутерия на ул. „Сава Доброплодни“ във Варна. Били задигнати над 500 броя сребърни пръстени на стойност около 12 000 лв.

Снощи от морската столица пристигнали полицаи, за да си приберат крадците.

ШУМ.БГ