Проект за 22 млн. лв. е изготвила и внесла община Шумен в Междуведомствената комисия за възстановяване към МС. Той предвижда да се вкарат в бетонови корита реките Поройна и Енчова по цялото протежение на града. Това съобщи пред журналисти днес зам.-кметът по строителство Боян Тодоров.

"Очакваме финансиране – ако не на целите участъци, то поне частично – за най-опасните от тях“, заяви Тодоров. Основаната цел е да не се допускат наводнения и свличания, като при големите дъждове миналата есен

В момента общината е предприела почистване на деретата на реките със собствени средства. То се извършва от общинските предприятия "Паркинги и гаражи" и "Обреден дом".

„Почистването е свързано с очакваните валежи, които обикновено са през пролетните месеци. Целта е да не бъдат допуснати наводнения в Шумен. Концентрирали сме се  в най-проблемните участъци - там където могат да бъдат образувани тапи. Това са около мостовете, най-стеснените участъци и там, където има паднали клони и дървета“, заяви Боян Тодоров.

ШУМ.БГ