Първата по рода си акция по зарибяване на яз. Тича се проведе в събота. Преславският Риболовен клуб  „Чисти брегове“ попълни видовото разнообразие на водоема с близо 120 хиляди малки шаранови рибки, съобщиха от клуба.

Това бе и една от основните задачи на клуба за 2016 г., приети на годишното събрание на Сдружението. Със свои средства и дарения от риболовци и съмишленици, клубът събра необходимите 1000 лв. за закупуване на 100 000 укрепнали шаранови личинки. Като дарение бе и безплатният транспорт, предоставен за специализираната акция от рибен търговец в старата столица.

Рибките са закупени от развъдник край Горна Оряховица, чийто собственик, в знак на добра воля е предоставил безвъзмездно нови 20 000 „бебета“. Транспортирането на личинките е станало в пластмасови контейнери с непрекъснато озониране на водата. Те са пуснати в плитчините на т.нар. Ивановски ръкав. 

В акцията са участвали клубни членове и съмишленици, представител на „Напоителни системи – клон Шумен“, целият състав на ИАРА – Шумен. Специален гост на акцията е бил и Ясен Киров – първи зам. изпълнителен директор на централата на ИАРА.

ШУМ.БГ