Младши полицейски инспектор Борис Борисов, спасил живота на 67-годишен жител в село Мировци, е награден с похвала от началника на РУ-Нови пазар за висок професионализъм, съобщиха от ОД на МВР в Шумен.

Районният инспектор, който обслужвал населението на село Мировци, преди двайсетина дни получил телефонно обаждане от дъщерята на 67-годишния Р.Р., която споделила пред полицая, че е изключително притеснена за баща си, тъй като от няколко дни правила опити да се свърже с него по телефона, но той не отговарял. Споделила още, че от известно време злоупотребявал с алкохола, а в един от последните разговори й споменал, че имал намерение да запали имота и да сложи край на живота си. 

Въпреки, че бил в почивка полицаят заедно с двама местни жители посетил къщата на Р.Р. Пътната врата била заключена и полицаят прескочил оградата, видял, че повечето от вратите в къщата са отворени и доловил мирис на бензин. Кварталният и местният жител А.А. открили в една от стаите купчина с лекарства, а собственикът на имота намерили в близката селскостопанска постройка. В едно от помещенията й те заварили 67-годишния мъж да лежи на земята с посиняло лице и силно затегнато въже около врата си. Полицай Борисов му оказал първоначална помощ, след което се обадил на екип на ЦСМП- Нови пазар. 67-годишният мъж е прегледан и настанен за лечение.

ШУМ.БГ