Отборът на РУ-Велики Преслав победи в турнира по спортна стрелба, организиран по случай професионалния празник на служителите на МВР. 

Тимът на полицаите от старата столица грабна призовото място общ резултат от 224 точки. Той бе воден от воден от началника на полицейското управление гл. инсп. Румен Симеонов.

В отборното класиране втори се нареди отборът на Ветераните в полицията с общ резултат от 219 точки. Трети се класира РУ-Нови пазар с резултат от 204 точки.

Индивидуална награда при мъжете за най-добър резултат /85 точки/ получи Даниел Иванов от полицейското управление във Велики Преслав.

Турнирът по спортна стрелба се проведе на стрелбищен комплекс “Снайпер” в сградата на бившето ОСО в Шумен. Състезанието бе с късо бойно оръжие - 9 мм пистолет “Макаров” . Стрелбата беше прицелна на 25 метра с три пробни и 10 зачотни изстрела.

В състезанието, но извън класирането, участваха и 3 журналистически отбора.

Наградите и грамотите бяха връчени от директора на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим.

Проявите по случай празника на МВР продължават в понеделник. От 13,00 часа на спортните игрища на СОУ “Сава Доброплодни” ще има демонстрации по полицейска лична защита. Служители на “Специализирани полицейски сили” ще покажат начини за самоотбрана при различни нападения. Предвиждат се и демонстрации по източни бойни изкуства.

Атрактивни демонстрации са подготвили и служителите на РД ”Пожарна безопасност и защита на населението”. Присъстващите ще имат възможност да разгледат отблизо противопожарен автомобил  и да се запознаят с работата на огнеборците.

От полицията уточниха, че всички деца ще имат възможност да разгледат противопожарни и полицейски автомобили отблизо.

ШУМ.БГ