17-годишно момиче от Смядово открадна Мерцедес Вито и катастрофира на ул. София в Шумен. Инцидентът стана в 6,36 часа вчера сутринта, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

Свидетел на ПТП-то съобщил в полицията, че бусът дал на заден ход и блъснал последователно паркирани Опел и Субару. Шофьорът не спрял, а дал газ и изчезнал.

Малко по-късно униформените засекли и спрели въпросния Мерцедес на ул. “Цар Освободител”. Зад волана била 17-годишна девойка от Смядово, позната на тамошната полиция.

Изпробвали я за алкохол и за наркотици, като вторият тест дал положителен резултат. Реактивът реагирал на канабис.

Момичето отказало да даде кръв за химичен анализ и било отведено в ареста на Районното.

Там обяснила, че същата вечер решила да дойде до Шумен, за да се срещне с неин 15-годишен приятел. Никой обаче не се съгласил да я откара и тя решила да задигне кола. Малко след полунощ на ул. “Хан Аспарух” в Смядово намерила отключен бус със забравени на таблото ключове. С него дошла в областния град и се видяла с момчето. 

Полицаите извършили претърсване в дома й в Смядово. Там намерили търговска везна и нови осветителни тела. Оказало се, че в нощта на 14-ти срещу 15-ти този месец девойката прескочила оградата на смядовски строителен магазин и задигнала стоките плюс 500 лева от касата.

По случаите са образувани досъдебни производства, добавиха от полицията.

ШУМ.БГ