Министерски съвет гласува вчера 8 млн.лв за строежа на “Арена Шумен”. Така  многофункционалната спортна зала ще излезе 8,5 млн.лв., тъй като през януари вече бяха отпуснати 500 хил.лв. за проектирането й.

"Това е една хубава новина, чакахме решението да мине през МС, за да продължим процедурите и да обявим обществена поръчка за строежа”, каза за ШУМ.БГ зам.-кметът по строителство Боян Тодоров.

Той обясни, че в момента проектът минава съгласуване в различните институции. “Другата седмица вече можем да обявим процедурата за избор на изпълнител и, ако няма обжалвания, се надявам строителството да започне през октомври”, каза Тодоров.

Той обясни, че проектът е претърпял незначителна корекция спрямо първоначалния си вариант. Малко са намалени габаритите на залата, а седящите места са намалени на 1500. При концерти залата ще събира обаче 3000 души. 

Вчера МС отпусна други 561 хил. лв. за многофункционална зала и детски площадки в новопазарското село Памукчии и 850 хил.лв. за фитнес на открито във Венец. Общо бяха гласувани 27 млн. лева за 43 общини в цялата страна.  

ШУМ.БГ