Семинар на тема „Ролята на ръководителя за функционирането на доброволното формирование“ ще се проведе тази събота /17 септември/ във Велики Преслав, съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Форумът се организира от Областна администрация и община Велики Преслав в изпълнение на приетия „План за изпълнение на Стратегията за развитие на доброволните формирования за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации в Република България“, както и с цел продължаване работата по изграждане и подобряване на организацията на дейността на доброволните формирования.

Семинарът ще се проведе в сградата на община Велики Преслав и ще премине в две части – теоретична и практическа. Ще бъде представен и филм „Заедно в стихията“, с участието на доброволци от Шумен, Добрич, Варна, Търговище, Силистра и Планинската спасителна служба.

Участие във форума ще вземат заместник-областният управител Петко Шаренков, кметовете и служителите по сигурността на общините в област Шумен, директорът на ОД на МВР старши комисар Ялчън Расим, директорът на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Иван Иванов, представители на Центъра за спешна медицинска помощ, БЧК и ръководителите на доброволните формирования от региона.

ШУМ.БГ