Голяма част от ръководството на Движението за права и свободи, включително председателят му Мустафа Карадайъ, дойдоха днес в каолиновското село Браничево. Там днес се провеждат традиционните конни надбягвания и борби.

Преди това гостите бяха посрещнати в Каолиново от кмета на общината Нида Ахмедов. Сред тях бяха зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, народните представители Хамид Хамид, Бюнямин Хасан, Рушен Риза, Ерджан Ебатин, Хасан Адемов, Четин Казак, повечето членове на Централния съвет на ДПС и много кметове.

Пред журналисти Карадайъ коментира, че ДПС все още не е взело решение, дали да има свой кандидат-президент, но ако издигне, то той задължително трябва да е надпартиен, доказал се политик, който в момента не се занимава с политика. “Бъдещият президент, като партньор на другите институции, включително и като участник във външната политика, и от тази гледна точка, ако разглеждаме критерии към профила на кандидата от ДПС, може би ще добавим и стратег и визионер“, каза Карадайъ и обясни, че в ДПС има много хора, които отговарят на тези критерии.

„Господин Доган би бил добър кандидат-президент, но потенциалните кандидати за президенти има доста хора, които покриват тези наши критерии. Има и други кандидати”, добави Карадайъ.

Конните надпрепусквания в Браничево започнаха в 10,30 часа, след като гостите заеха  местата си на импровизираната трибуна на каросерията на камион. Те се проведоха в 3 дисциплини - 1200, 1800, 2200 и 3000 метра. Наградният фонд бе 5 300 лв., като той бе допълнен с още 800 лв. от Мустафа Карадайъ – по 200 лв. за първенците във всяка дисциплина. 

В 14,00 часа до стадиона на селото ще има и народни борби, които ще се проведат в няколко възрастови категории - за деца, момчета, кадети, и за мъже.
Съборът бе организиран съвместно от община Каолиново и ДПС. 

ШУМ.БГ