Две 2-годишни близначета паднаха в шахта в Градската градина в Шумен. Инцидентът стана около 12,15 часа.

Децата играели върху капака на шахтата, докато майка им била в близкото заведение. В един момент ръждясалата ламарината поддала. Децата паднали в дълбоката около 1,60 метра шахта заедно с капака.

Веднага пристигнали линейки.

"Едното дете е с фрактура на лявата ръка и вероятно ще се наложи оперативна интервенция. Другото е с комоцио в отделението по неврология", каза началникът на Спешно приемно отделение д-р Недко Тодоров. Няма опасност за живота на момченцата.

Градската градина и другите паркове в Шумен се поддържат от общинското ОП „Паркове и обредна дейност“. На въпрос на ШУМ.БГ кой отговаря за шахтата и изгнилия й капак управителят на предприятието Златин Кайряков заяви, че трябва първо да се установи чия е собствеността. 

По-късно от общинския пресцентър съобщиха, че Община Шумен няма собствени шахти и не стопанисва такива съоръжения към момента. Шахтата в Градската градина, в която пропаднаха двете деца днес, е била част от стара ВиК мрежа, която не функционира от преди повече от 30 години. Капакът върху нея е бил заключен с катинар, който обаче е бил разбит и се е стигнало до неприятния инцидент, обясниха от общината.

От там изказват съжаление за случилото се и поемат ангажимент да предприемат мерки за обезопасяване на съоръжението.

 ШУМ.БГ