Шуменският автомобилен състезател Христо Манолов и републиканският драг рейсинг шампион Станчо Неделчев се включват в инициативата Европейски ден без загинали на пътя. Тя ще се проведе на 21 септември в 30 държави от континента. 

Манолов и Неделчев са герои в 73-секундно видео. В него те демонстрират умения на пътя. Казват, че винаги слагат каска и предпазен колан и призовават да шофираме разумно, защото животът е с предимство.

Целта на видеоклипа е да се промотира първия Европейски ден без загинали на пътя. Неговата идея пък е да се постигне нулев показател на жертвите. Информация за това как се справя всяка държава ще се подава в TISPOL на всеки час.     

“Искрено се надявам информациите, които подаваме да са нулеви. В този ден около 90% от униформения състав на полицията ще бъде по улиците в областта”, каза  пред журналисти началникът сектор “Пътна полиция” в Шумен Светослав Иванов.

Партньори на Европейския ден без загинали на пътя са СБА, БЧК и Мотоклуб ”The Devils”, които ще раздават информационни листовки.

От същия ден – 21-ви септември, до 25-ти включително, на територията на Шуменска област ще се проведе специализирана полицейска операция със засилен контрол за употреба на алкохол и наркотични вещества от водачите.

ШУМ.БГ