Започна монтирането на камерите за видеонаблюдение на новите детски и спортни площадки, изградени с европейски средства.

Вече са подменени устройствата за видеонаблюдение в Градската градина в Шумен. Там са поставени 14 камери, 5 от които на детската площадка. Камера е монтирана и срещу паметника на Тодор Колев, който също не бе подминат от вандалска проява преди две години.

Почти всички камери в градината са вандалоустойчиви.

В помещението на охраната в Градската градина на монитор в реално време се предава случващото се в градината и на детската площадка.

Камери вече са поставени и на новите детски и спортни площадки в кв. “Тракия” срещу СУ “Васил Левски”, на улица “Одрин” и в новото артпространство в района на двете възрожденски къщи „Елеонора 1" и „Елеонора 2".

През тази и следващата седмица предстои да бъде изградено видеонаблюдение на новите площадки в кварталите “Добруджански”, “Боян Българанов” и градинката на площад „Оборище“. Ще бъдат подменени камерите и в “Студентски парк”.

До края на годината ще бъдат монтирани камери и на новите площадки до ВиК, на бул. “Ришки проход” до Бадема, до Второ основно училище и на ул. „Ген. Скобелев“. Видеонаблюдение ще има и в зоната за отдих в района на Народното читалище „Тодор Петков“ с прилежащата му детска площадка, на входовете и на изходите на Шумен при Пети километър и квартал „Тракия”. Сигналът за наблюдение и реакция ще бъде прехвърлен към ОД на МВР.

Освен 57-те нови камери, които „Телепол“ ЕООД ще постави по договора, сключен с Община Шумен, администрацията предвижда през следващата година да се монтират допълнителни камери и техният брой да се увеличи до близо 70.

ШУМ.БГ