Инсталираните преди дни нови охранителни камери в Градската градина на Шумен заснеха първата кражба. Задигнато било колело за над 1000 лева. Кражбата е станала в понеделник, а полицията още издирва извършителя.

За кражбата информира ШУМ.БГ бащата на момчето, чието колело е откраднато.

Около 17,00 часа 15-годишният Мартин бил с новото си колело в Градската. С него била и приятелката му. Към тях се приближил непознат младеж на 18-20 години. Помолил да му дадат да направи едно кръгче. Мартин първоначално отказал, но после се съгласил. Тогава непознатият се метнал на велосипеда, покарал около минута около Мартин, след което изведнъж засилил в посока гарата и повече не се видял. 

Момчето се обадило на баща си и веднага подали сигнал в полицията.

Ивелин Христов поискал кадрите официално от община Шумен по Закона за предоставяне на обществена информация и вчера му ги дали. Получил и разрешение да ги качи в социалните мрежи и да ги предостави на медии.

“Качих видеото във Фейсбук, надявам се някой да разпознае колелото и да ни насочи към младежа, който е извършил кражбата. Искам обществото да реагира, да прояви нетърпимост. Ако остане ненаказан, утре ще открадне друго”, каза Христов.

“Има такъв случай. Служители на полицията работят по разкриване на извършителя”, казаха от пресцентъра на ОД на МВР.

ШУМ.БГ