Евгений Янакиев от Велики Преслав стана третият късметлия от област Шумен, който спечели награда от лотарията с касови бележки на НАП.

С покупка за 0.20 лева Евгений Янакиев, който е пенсионер, спечели седмичната награда в Лотарията за периода 18-25 ноември 2016г.

Днес директорът на офис на НАП Шумен, Светла Върбева връчи наградата на победителя, който получи нов смарт телефон с четириядрен процесор, 2 СИМ-карти, 5,3 инча HD дисплей със 180-градуса зрителен ъгъл. Това е чудесен подарък за предстоящия му рожден ден.

Лотарията „Касов бон“ стартира на 16 ноември 2015 година и ще приключи на 09 декември 2016г. Касовите бележки могат да се регистрират по три начина – чрез сайта на лотарията www.kasovbon.bg, чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на Агенцията 0700 18700. Лотарията цели търговците да издават касов бон при всяка продажба, което прави по-успешна борбата със сивата икономика. Интересът към Лотарията е постоянен, като за участие в седмичните игри се регистрират по около 1,5 милиона касови бележки, а за месечните – се състезават средно по 4,5 милиона.

Активните участници в лотарията от област Шумен надхвърлят 4 300. Те са регистрирали от старта на лотарията до момента 1 621 940 касови бележки за участие.

Касовите си бележки потребителите на сайта www.kasovbon.bg могат да регистрират до 16,59 ч. на 9 декември. Щастливецът, който ще грабне голямата награда – чисто нов лек автомобил, ще бъде изтеглен на 11 декември в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов“.

От НАП напомнят, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки щателно се проверяват.

ШУМ.БГ