Обединението ДЗЗД „Шумен спорт“, в което влизат  Джи Пи Груп“ АД,  „ПМ Архитекти“ и „Атек- ВД“ ЕООД, остана единственият кандидат за строежа на „Арена Шумен“. 

Това стана ясно на второто публично заседание на комисията, която разглежда офертите по поръчката, на което се отвори ценовото предложение на единствения останал участник.

ДЗЗД „Шумен спорт“ е получил оценка от 100 т. за техническото си предложение. Цената, която сдружението предлага, за да построи „Арена Шумен“ е 7 972 470 лв.

Критериите за качество и цена са с тежест 50:50 в обявената обществена поръчка.

Предстои комисията да провери дали ценовото предложение съответства на изискването на възложителя и да направи комплексната оценка, след което ще излезе с предложение до община Шумен за сключване на договор с фирмата за строежа на „Арена Шумен“.

Останалите три участници в обявената обществена поръчка за строежа на многофункционалната зала на Пети полк са отстранени от процедурата, защото предложените от тях технически параметри не отговарят на обявените от община Шумен.

Това са ДЗЗД „Многофункционална зала Шумен“, обединение „Шумен спорт“, РСА „Спорт София“. Мотивите на комисията за отстраняване на фирмите ще бъдат публикувани до дни на сайта на администрацията, след което ще започне да тече срок за обжалване на решението.

ШУМ.БГ