Отворено писмо

(не)Уважаеми г-н Кмет на гр.Шумен
 
За поредна година успяхте за спазите традицията поета от вашите предходни колеги да не се справите с вменените Ви по закон функции и отговорности.
Визирам конкретно непочистените артерии особено тези около важни инфраструктурни обекти като болницата, денонощната аптека (която е единствена), хипермаркети и маршрута на градския транспорт. На 7ми (07.01.2017) от следобедните часове беше прекратено снегопочистването, факт потвърден от всички таксиметрови компании и хора тръгнали пеш (като мен) при опит да намерим транспорт  за да могат да достигнат дестинацията си по спешност.
За поредна година отговорните за снегопочистването проспаха целия процес като решиха да продължи снегопочистването едва когато снега спре да вали. Не оправдавам действията или по - скоро бездействия нито вашите, имайки предвид че трябва да контролирате процеса, нито на ангажираните с това че имаше навявания. Навявания имаше, това е неоспорим факт, но това че имаше и на места продължава да има затъпкан сняг (който не може да бъде отвят) говори, че процеса и изпуснат от контрол.
Когато събирате данъците ми/ни и таксите за услуги извършени от община Шумен няма значение колко пари изкарвам и дали въобще имам, за сметка на това не получаваме елементарните услуги по опазване живота и здравето на съгражданите Ви и хората гласували ви доверие.
Това писмо НЯМА политическа насоченост защото както вие така и предходните кметове от други политически партии не успяваха да се справят с възложените им задачи по снегопочистването, вие просто продължавате традицията.

Очаквам да се извините на съгражданите си по подобаващ начин и да вземете мерки парите ни да бъдат по - добре управлявани!
Йордан Йорданов
08.01.2017г