Полузащитникът на "Арсенал" Месут Йозил заяви, че бъдещето му в клуба е свързано с бъдещето на мениджъра Арсен Венгер. Френският треньор има договор до края на настоящия сезон, но все още не е ясно дали ще преподпише.

Венгер привлече Йозил от "Реал" (Мадрид) срещу рекордните за клуба 50 млн. евро. през 2013 г. Контрактът на германския национал изтича след 18 месеца, но и неговото подновяване се бави, въпреки че той неколкократно изрази желание да остане на "Емиратс".

"Аз съм много, много щастлив в "Арсенал" и вече съм изразил пред клубното ръководство моето желание да подпиша нов договор", каза Йозил в интервю за списания "Кикер".

"Искам да остана, феновете искат да остана, така че всичко сега зависи от клуба. Ръководството знае, че аз съм тук най-вече заради Арсен Венгер, който ме привлече и показа голямо доверие в мен. Клубът е наясно, че искам да имам яснота какво е бъдещето на мениджъра", допълни той.

Йозил заяви още, че не се вълнува от критики като тези на най-големия голмайстор в историята на "Арсенал" Тиери Анри. Наскоро французинът обвини германския халф и нападателя Алексис Санчес, че извиват ръцете на клуба с големи финансови претенции.

"Всеки има право да говори каквото иска, но мен това не ме интересува. Тези бивши играчи и други хора, които коментират, нямат представа какви са разговорите между мен и ръководството", завърши 28-годишният футболист.

dnevnik.bg