И през измниналия ден шуменските пожарникари бяха на крак заради зимната обстановка, съобщиха от ОД на МВР.

Вчера,  около 6,30 ч. сутринта екип на Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението /РСПБЗН/ - Шумен е оказал съдействие на центъра за спешна медицинска помощ, като, заедно с лекар, е транспортирана пациентка от старческия дом в град Шумен до линейката, която се намирала на километър разстояние.

По-късно, около обяд, пожарникарите помогнали не екип на Енерго – про, за да достигне до района на село Страхилица /община Венец/ и да отстрани авария по мрежата. На място е изпратен екип на РСПБЗН - Шумен със специализиран автомобил, който е оказал съдействие на служителите на дружеството за достигане до повреден електропровод.

Пожарникарите помогнали и на 89-годишна жена от село Тръница /община Нови пазар/, която имала нужда от медицинска помощ. Екип на РСПБЗН - Нови пазар е съпроводил екип на центъра за спешна медицинска помощ град Нови пазар до селото и при транспортиране на пациентката до МБАЛ - Нови пазар. Освен това, служителите на пожарната помогнали за осигуряването на доставката на хляб до селата Тръница и Писарево /Нови пазар/.

Благодарение на екипа на РСПБЗН Шумен е транспортиран лекар до село Капитан Петко /община Венец/, който е прегледал болен пациент.

ШУМ.БГ