Нови лица и млади хора предложиха структурите на АБВ-Шумен да влязат в листата за предстоящите парламентарни избори. Това става ясно след проведеното областно заседание на партията, която изпрати вчера предложенията си за утвърждаване до Националния съвет, каза общинският лидер Валентин Велев.

В листата от 6 кандидат-депутати, 4 са жени. Тя се оглавява от председателя на общинската организация в Каспичан и общински съветник Магдалена Боева. За второто и третото место са избрани Яница Йорданова - инженер-технолог, заместник-председател на младежката организация и Кирил Кирилов - кмет на село Мадара, също от младежката организация. Включени са още кметът на с. Дибич Христо Йорданов, д-р Милена Добрева и Иванка Ралева – председател на Федерацията на женските клубове на АБВ.

На областното заседание отвод си направили предложените за кандидат-депутати  адв. Пламен Петков, областен лидер на партията и проф. Андрей Андреев - и двамата членове на Националния съвет, Валентин Велев, общински председател на АБВ - Шумен, адвокат Красен Пейчев и общинският лидер на Нови пазар Румен Панайотов. „Мотивът на всички ни бе да дадем шанс на младите и да наложим нови имена“, каза за ШУМ.БГ Пламен Петков.

Очаква се до края на седмицата предложенията за кандидат.-депутатската листа да бъдат утвърдени от Националния съвет на АБВ.

ШУМ.БГ