На тези избори не е важно кой ще бъде първи или втори, защото те ще са с почти равни гласове. Важно е кой ще бъде трети, защото третият ще даде възможност на някой от предишните да управлява. За нас е лесно – това, което сме правили през изминалите две години, което сме го искали, да го искаме и сега. Ние няма да се променяме. Ако ние сме третата политическа сила, то ние няма отстъпим от нито едно от исканията си

Това каза на пресконференция днес в Шумен водачът на листата на Коалиция КП ,,Обединени патриоти-НФСБ,АТАКА и ВМРО" Емил Димитров – Ревизоро.
„Благодаря за номинацията, радвам се, че съм в една листа с тези колеги. По време на кампанията ще кажем всичко, което ни вълнува и се надявам да стигнем и до хората. Надявам се да можем да изложим всички наши тези и да бъдем разбрани“, каза още Димитров.

За представянето на листата в града пристигна заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той определи шестте кандидати за народни представители като хора, които са се доказали в обществото. За втората в листата Наталия Стефанова Джамбазки каза, че тя достойно представя партията си в Общинския съвет на Шумен, а четвъртия - Деан Станчев, който той познава повече от десетилетие, определи като един от стълбовете в организацията. „За неговите действия и бездействия се подписвам с двете си ръце“, каза още зам.-лидерът на ВМРО.

Джамбазки заяви, че предстоящите избори са ненужни и ненавременни, но добави, че Патриотите са готови за тях и изказа увереност в добрия резултат. „Уверени сме, че ще защитим очакванията на българските граждани, които избират нас и ни гласуват доверие“, каза Джамбазки и добави, че приоритетите им остават непроменени, като те са представени още в края на мандата на предното Народно събрание.

„Ние вече поставихме най-важните за нас въпроси, а именно – социалния въпрос за незабавното повишаване на пенсиите на възрастните хора, бяхме ги изчислили така, че да надминат прага на бедността. Друга наша основна теза и тема беше и продължава да бъде борбата с битовата и етническата циганска престъпност. Друга наша основна тема продължава да бъде темата с нелегалната емиграция и отблъскването й, довършването на защитното съоръжение на границата, незабавното екстрадиране на нелегалните емигранти, които нямат основание да бъдат на наша територия, преосмисляне и преформулиране на редица европейски споразумения, като сроковете в които се дават хуманитарни бежански статути, Дъблинското споразумение и други“, каза Ангел Джамбазки. 

Той припомни и исканията на Патриотите за увеличение на пенсиите, заради което предишните управляващи са ги нарекли популисти. „В същия ден, в който казаха, че няма пари за пенсии, похарчиха 2 милиарда лева – на заседание на Министерски съвет - от вашите общи пари, от държавния бюджет. Единият милиард за Белене и другият за поръчката за найлони, стиропори и целофани, с каквото опаковат няколко десетки блока на територията на цялата държава. Ние твърдим, че това е популизъм – да откажеш на хората, които имат по 40 години трудов стаж, да им откажеш достойни старини и да хвърлиш един милиард, за да си намериш фирми, които да изпълнят това мероприятие... И то при положение, че от това мероприятие с опаковката и облицоването с найлоните и станиолите ще се възползва една много малка част от българското общество. Ние твърдим, че това е нередно, нечестно и несправедливо“, каза Ангел Джамбазки. 

Като не само несправедливо и нечестно, но и като нагло той определи искането за повишаване на цената на водата в Шумен. „На 28-ми предстои заседание на КЕВР, на което трябва да се разгледа едно уникално нагло искане за ново повишаване на цената на водата. За нас това  е неприемливо. Ни сме твърдо решени на 28-ми отново да бъдем пред сградата на КЕВР и да оспорваме това предложение. Ако бъде взето това решение, ще настояваме за оставката на КЕВР. Готови сме да организираме протести и в София, и тук“, каза още Джамбазки.

Пресцентър на КП ,,Обединени патриоти-НФСБ,АТАКА и ВМРО"-Шумен