В събота – 4 март в Регионална библиотека “Стилиян Чилингиров” от 17.30 часа Нова република ще открие кампанията си в Шумен. 

За срещата с шуменските избиратели ще пристигнат лидерите на коалиция Нова Република – ДСБ, Съюз за Пловдив, Българска демократична общност - Радан Кънев, Трайчо Трайков и Мартин Димитров.

Пред шуменци ще бъде представена официално листата с кандидат - депутатите на коалицията за 30-ти шуменски многомандатен район, която се състои от 7 души - Анета Цветанова Георгиева, Димитър Янев Милчев, Николай Живков Железов, Кръстю Иванов Баев, Петър Емилов Петров, Росен Панайотов Стефанов и Васил Гочев Тодоров.

На откриването Нова Република, която влиза в тези избори под номер № 4 в бюлетината, ще представи и предизборната си платформа с основните цели залегнали в нея.  

Изграждане на Нова българска Република, стъпила на силни институции, върховенство на закона и безкомпромисна война с корупцията и мафията.

Нова икономика с ниски данъци, които да остават близо до хората по места, със свобода за бизнеса от партиен рекет и обръчи, със силни и независими регулатори срещу картелите.

Нова надежда, с политика в интерес на българските семейства и силна връзка между Българите в Родината и българите зад граница.

Пресцентър Нова република - Шумен