Футболни топки и екипировка получи днес от БФС отборът на ФК „Хитрино“. Дарението бе връчено лично от члена на Изпълкома на БФС и съветник на министъра на спорта Емил Костадинов и заместник изпълнителния директор на футболната централа Антон Попов.

Официалната церемония се състоя на стадиона в Хитрино минути преди срещата от 20-ия кръг от Трета североизточна лига между „Хитрино“ и „Кубрат“.

„След трагедията в Хитрино животът все пак трябва да продължи. Това може да стане и чрез футбола и затова дойдохме да уважим този отбор“, каза Емил Костадинов.

„Футболният съюз винаги ще бъде до вас и с каквото може ще ви бъде полезен, защото трябва да забравим лошото и да гледаме напред. Това най-вече го заслужават най-малките футболисти на Хитрино и затова им даряваме тази екипировка“, обърна се към футболисти, ръководство и публика Антон Попов.

Той допълни, че се радва да бъде в Хитрино, място, където кметът обръща внимание на футбола. „Футболът без съдействието на общините, без големите спонсори няма как да го върнем във времето, когато Емо Костадинов радваше държавата и народа като част от големия отбор от 1994 г. Затова чрез вас искам да благодаря на всички кметове, които помагат на футболната игра“, каза още Антон Попов.

От своя страна кметът Нуридин Исмаил благодари на треньора на ФК „Хитрино“ Николай Николов и на Общинския съвет, благодарение на които се е създала организация и отборът от Хитрино е заиграл в Трета лига.

Нуридин Исмаил обеща, че ако догодина високите гости отново дойдат, то те ще видят преобразен терен – с поливна инсталация и нова трева.

„Безкрайно се радвам за това, което се случва. Благодаря на кмета на Хитрино и на председателя на Общинския съвет за това, че взеха присърце нашето желание отборът на Хитрино да се състезава в Трета лига. Бих искал да благодаря за отношението на футболния съюз към нас“, каза в благодарствено слово треньорът и двигател на ФК „Хитрино“ Николай Николов.

Освен екипировката от БФС Емил Костадинов и Антон Попов връчиха на ръководството на ФК „Хитрино“ и на кмета Нуридин Исмаил почетен плакет от президента на БФС за развитие на футбола и  поздравителен адрес от служебния министър на младежта и спорта

От своя страна домакините подариха на гостите си фланелки и шалчета на ФК „Хитрино“.

ШУМ.БГ