На предизборна среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Шумен бяха представени кандидатите за депутати от 30 многомандатен избирателен район.

Местата в спортна зала „Младост” се оказаха малко, за да поберат дошлите.

Първоначално на сцената излязоха д-р Румен Генов, Стефан Желев, Ширин Вели, Галина Петкова, Хамди Авджъ, Димитър Александров, Евгений Цанков, Светлозар Начев, Петко Шаренков, Владислав Григоров, Стела Христова, Станислава Акерска.

С овации бяха посрещнати най-успешните министри от второто правителство на ГЕРБ – Томислав Дончев, Владислав Горанов, Теменужка Петкова и водача на предизборната кампания – зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.


Със силно послание пред хилядите излезе Владислав Горанов, който заяви: Знаем и можем да управляваме България. Подкрепете ни с бюлетина № 11. 

Теменужка Петкова бе категорична, че на 26 март ГЕРБ ще спечели своята 11 победа. „Предлагаме и реализираме най-добрите политики за страната”, обяви Теменужка Петкова 

От трибуната Томислав Дончев заяви, че кандидатите за депутати от ГЕРБ са най-добрите не само в Шумен, но и в цялата страна. „Ние имаме всичко: най-добрата предизборна програма, цели, принципи, доверието на хората и няма да престанем да се борим за него”, каза Томислав Дончев.

Залата се взриви от аплодисменти, когато пред хората в залата застана Цветан Цветанов. „На 26 март трябва да имаме първи резултат, правителство с премиер Бойко Борисов. Ние предлагаме правилни политики и реални решения. Доказва го постигнатото в общините Шумен, Смядово, Нови пазар. Това е правилиниат път. Няма да допуснем управление на БСП и ДПС”, заяви Цветан Цветанов.

Кметът на Шумен и областен водач на ГЕРБ Любомир Христов припомни, че кабинета „Борисов 2” е отпуснал допълнителни 14 млн. лева за довършване на пречиствателната станция за отпадъчни води в Шумен, по програмата за безплатно саниране са подписани 27 договора. Правителството на Борисов отпусна 8 млн. лева и вече започна изграждането на многофункционална спортна зала „Арена – Шумен”. В Индустриалния парк на града се строят четири нови предприятия, които ще осигурят 1 100 нови работни места.

„Преди малко повече от години вие ме избрахте за кмет. Наследих управление с натрупани големи негативи. При една от началните ми срещи с премиера Борисов го информирах за положението и той каза, че за него и министрите Шумен е важен. Всичко, което направихме в града и общината е с помощта на правителството и премиера Борисов. Вярвам, че ще победим”, каза Любомир Христов.


„Има още много, което може да направим за развитието на държавата и благосъстоянието на хората. Аз повече компромиси няма да правя. Народът създаде партия ГЕРБ и след две седмици той ще каже тежката си дума. Ние не сме вкопчени във властта”, категоричен бе Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че за две години управление правителството е платило 6.2 млрд. лева само за дълговете наследени от управлението на БСП. „Платихме 3.7 млрд. лева за КТБ, 1.3 млрд. лева за „Мариците” и още 1.2 млрд. лева за „Белене”. Въпреки това оставихме България с растеж от 3.8%. Събрахме 4.7 млрд. лева от битката с контрабандата”, заяви Бойко Борисов.

Пред хилядите в залата лидерът на партията очерта ключовите моменти в предизборната кампания на ГЕРБ. Сред тях той постави грижата за възрастните хора и плавното повишаване на пенсиите им, внимание и политики насочени към младите семейства за реализиране на тридетния модел. Борисов обяви, че бъдещото правителство на ГЕРБ ще отпусне пари за покриване на разходите за всички процедури ин витро на двойките с репродуктивни проблеми.


Емоцията ГЕРБ

Емоцията ГЕРБ

Победителите ГЕРБ 

Пресцентър на ПП ГЕРБ-Шумен