Италия вече е в Шумен! SI Sense of Italy бутик за вино и храна от Италия отвори врати в нашия град. Там са подредени уникални изкушения за ценителите на италианската кухня – разнообразие от паста, сирена, различни меса и колбаси, а към тях – и добре подбрано ароматно италианско вино. Всички, които обичат плътния вкус на италианското кафе, могат да го открият пак там - в бутик SI.

Идеята за създаването на уютното италианско кътче в Шумен е на семейство шуменци, влюбени в Италия. За първи път собственикът на бутика Светослав Геров пътува до Средиземноморската страна през 2002 г. Оттогава пламва и любовта към нея и нейната кухня. Многобройните пътувания до там по работа и за удоволствие, му позволяват да я опознае още повече. Открива и италианската кухня и качествените италиански храни и напитки. „Италианците не правят компромис с храната. За тях тя е издигната в култ. Отворихме този бутик за всички онези, които я познават и тези, които искат да я открият - за да могат да приготвят италианска кухня в дома си с автентични и качествени продукти от Италия“, обясни Геров.

Стоките в бутик SI са подбрани като е търсен максималният баланс между цена и качество. Във витрината с месните продукти клиентите могат да намерят италианско прошуто с марката Terre Ducali; обезкостен бут с подправки Поркета Дукале; саламите Фелино, Тино и Стролгино и още много други деликатеси.

Ако сте решили да поглезите небцето си с автентично италианско сирене, на трапезата задължително трябва да подредите бутиковата серия сирена от овче мляко, приготвени по уникална рецепта, узрели, обвити в билки. Към тях може да прибавите и ароматно вино по избор, като Кианти, Валполичела, Рефоско, Барбера и други.

От специалните сирена, подредени във витрината на бутика, ще ви помогнат да подберете и такива, които да добавите към пастата – към истинската италианска паста! А разнообразието й в бутик SI е голямо – от спагети и спагетини до папарделе и талиатели. Предлагат се и био спагети, както и специални сосове за паста.

А за тези, които държат да започнат деня си с автентично ароматно италианско кафе – SI е тяхното място. Могат да изпият кафето си още там или да си купят за вкъщи – кафе на зърна или мляно.

Италия предизвикателно те кани – ако си запазил любопитството си на дете, тръгни, надникни в ботуша, подари си една приказка, открий магията!

Кътче от Италия и в Шумен - SI

Адрес: ул. „Хан Крум“ № 4
телефон: 0887 924 526

Рекламна публикация