Аз съм Христо Нанков и съм най--младият кандидат за депутат от листата на  коалиция „Реформаторски блок -  Глас народен”. На 22 години съм. Студент съм в Икономически университет – Варна, специалност „Счетоводство и контрол”.

Аз съм Росен  Станчев. На 41 години съм, семеен и имам един син. Завършил съм икономика и право. Имам две магистратури в областите „Европейски проекти“ и „Психология“.

На вашите срещи с избиратели какви разговори водите, за какво ви питат хората  и какво искате да стигне до тях?

Христо Нанков: На срещите с избирателите обръщам специално внимание на избора, който правят повече от младите хора – да напуснат държавата. Това е белег и то доста ясен, че нещо в държавата  не е наред. Те ми казват, че няма смисъл да остават тук. Аз се опитвам с аргументи да им върна доверието в държавата. Моята мисия е да върна смисъла да се живее в България, защото общите усилия са равни на успех. Младите хора са бъдещето и искаме да успяваме тук.  Сигурен съм, че трябва да се започне отнякъде, за да стане като „зараза”, която да доведе до добрите промени в държавата ни и аз  казвам, че това може да се случи.

Росен Станчев: Много са темите, които вълнуват хората. По много теми искат да разговарят с нас и ние ги слушаме.  Винаги отговаряме. Искаме да знаят и да са спокойни, че има хора, нормални и човечни, на които да разчитат. Избирателите са  хората, за които работим и трябва да подобряваме живота им. Това е смисълът на политиката. 

Коя е секторната политика, за която ще работите в парламента, идеите ви за нея?

Христо Нанков: Образованието: Има ниска мотивация на преподавателите, не добре сформиран учебен план, нереални оценки. Голям проблем, върху който трябва да се работи, са учебните практики. Когато завършим образованието си и търсим работа, всеки работодател търси работници с някакъв стаж. Нашият стаж е от един месец, той е незначителен.  Искам стажа да е  ефективен и да изпълнява обучителната си цел.  

Росен Станчев: Убеден съм, че подкрепата  на предприемаческия  дух ще доведе до сериозен икономически подем. Българинът е инициативен и икономическото възраждане не е химера. То е постижимо, нужни са реални стъпки,  например, да  се намали административната тежест. Има много регулации, разрешителни режими, ненужно високи изисквания за началото на бизнес. Прекомерно високи такси, превишаващи предоставената услуга. Също така, периодични такси, които можем да наречем „изтупване на чувала“, несъразмерни на нарушенията глоби и др.  Другата ми цел е да се подпомага малкия и средния бизнес. Това е в програмата Реформаторския блок.

На какво залагате в предизборната кампания?

Христо Нанков: Залагам на това, че съм млад. Зная проблемите и пречките, които среща един млад човек, който търси място за развитие. Мога да представя картината, която по-възрастните политици не са видели и не предприемат нужните действия, за да я променят.

Росен Станчев: На ясна визия за конкретни действия.  На отговорен екип – сбор от професионалисти, реалисти.  На устрем и готовност за действие!

Какво в българската политика не ви харесва и искате да промените?

Христо Нанков: Празните обещания.

Росен Станчев: Необходим е прагматизъм. Всеки проблем има решение.  Извеждането на няколко необходими и важни за България цели,  да ги наречем генерални приоритети  като членството в ЕС и в НАТО,  да бъдат обединяващи политиците в българската политика

Гласувайте за Христо Нанков с № 21 в интегралната бюлетина с преференция 11.

Гласувайте за  Росен  Станчев с № 21 в интегралната бюлетина с преференция 12.

Пресцентър на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен”