Членове и симпатизанти на ПК „Обединените патриоти – НСФБ, Атака, ВМРО“ се събраха днес в 12 часа на пл. „Кристал“ пред паметника на загиналите във войните, откъдето започна „Марша на Освобождението“, воден от лидера на НФСБ Валери Симеонов.

С него бяха и кандидатите за депутати от 30-ти шуменски многомандатен изборен район – Емил Димитров, Наталия Стефанова, о.р. капитан инж. Добрин Чайлев, Деан Станчев, о.р. Румен Русев и д-р Борис Николов.

Валери Симеонов и водач на листите за депутати на обединените патриоти от 23-ти МИР в София и в Бургас, застана начело и поведе „Марша на Освобождението“ по централния булевард в града до паметника на Апостола на свободата Васил Левски. Пред паметника патриотите поднесоха венци и цветя и с едноминутно мълчание се преклониха пред подвига на Дякона.

„България има огромно бъдеще, в което ще живеят хора, поставили над всичко интересите на държавата. Коалиция „Обединени патриоти – НСФБ, Атака, ВМРО“ е тази, която ще отвори нова страница в историята на България, защото нашето обединение показа, че България трябва да бъде над всичко“, каза пред паметника  на Левски лидерът на НСФБ Валери Симеонов.

„Марша на Освобождението“ продължи към Паметника „Създатели на Българската държава“. Там обединените патриоти засвидетелстваха почитта си и отдадоха заслуженото признание към българските владетели – основателят на българската държава хан Аспарух, първият български дипломат – хан Тервел, законодателят - хан Крум, строителят и философът – хан Омуртаг, княз Борис I, въвел християнската вяра, цар Симеон, превърнал България в една от най-великите европейски държави и делото на Кирил и Методи и техните ученици.

Шумен е най-знаковият град, който трябва да бъде отъждествяван с България. От Шумен е започнала българската държава, недалеко са първата и втората столици на България. Шумен е градът, който е свързан с духовния възход на България, с културата на България. И от тази гледна точка съвсем естествено е походът на Обединените патриоти да започне точно от Шумен. Поднесохме цветя пред паметника на Левски, сега сме тук, за  да засвидетелстваме признателността си пред създателите на българската държава“, каза Симеонов.

Пред обединените патриоти водещият на шуменската листа Емил Димитров – Ревизоро заяви, че “градът и областта трябва отново да бъдат извоювани от ръцете на тези хора, на които от чужбина им казват какво да се случи и как да се случва в България.” “Шумен е бил и винаги ще бъде български град и жителите му трябва да се чувстват горди, че живеят в него. Това е град между две древни столици. Радвам се, че г-н Симеонов започва оттук "Марша на Освобождението на България". Считам, че ДОСТ и ДПС трябва да бъдат вън от властта“, заяви Димитров.

Лидерът на НСФБ Валери Симеонов положи червена роза под изсечените думи на Омуртаг  „Човек дори и добре да живее, умира и друг се ражда и нека роденият по-късно като види тази писмена да си спомни за този, който ги е направил“  и пожела на обединените патриоти и на шуменци да бъдат достойни наследници на предците си и да държат високо българския трикольор.

Дръжте високо знамето на България, знамето на патриотизма и с номер 17 гласувайте за себе си и за децата си. Честни български патриоти, пожелавам ви успеех, стоицизъм, упорство в борбата, която ще започне след 26-ти март. И бъдете сигурни, че тази борба ще бъде успешна за българските патриоти. Да живее България!“, завърши словото си той.

Пресцентър КП „Обединени патриоти – НСФБ, Атака, ВМРО“ - Шумен