Препълнена зала, многократни овации и уникални изпълнения на най-златните български песни белязаха закриването на предизборната кампания на БСП в Шумен. На няколко пъти публиката в драматичен театър "Васил Друмев" ставаше на крака, за да аплодира кандидатите за депутати от "БСП за България". Водачът на листата Иван Иванов обяви своеобразно обратно броене до победата на левицата в неделя. "До победата на БСП остават три дни", каза в емоционална реч Иван Иванов. А залата му отвърна: "Победа!". В първите минути на словото си Иванов се обърна към множеството за лично послание: "Ако позволите само минутка за мое признание - искам да кажа своето "Благодаря!" на семейството ми, на Свилена - моята съпруга. Благодаря ти, Любов! Благодаря ти за разбирането и подкрепата!".
 
А след като поднесе цветя на своята половинка, Иванов продължи: "Преди време един много мъдър човек беше казал, че за свободните хора Любовта се подрежда в концентрични кръгове. Усещаме я към себе си, към семейството си, след това към народа си, към отечеството. И накрая към цялото човечество".  "България влезе в адска спирала от избори заради управлението на човек, който обича само себе си. Българите си позволихме на два пъти да имаме министър - председател, който робува само на егото си, козирува на изток и на запад, все едно е още в униформа. И не смее да каже на Ердоган, че диктатурата и вмешателството във вътрешните работи на суверена държава в 21  век са престъпление по принципите на международното право", каза още в емоционална реч водачът на листата на БСП-Шумен.  

"През цялата кампания опонентите иронизираха ясната ни декларация, че слагаме край на паралелната държава, която така нареченият Преход продуцира. Не знам защо им е толкова смешно, когато пенсионери живеят със 160 лв на месец, а в същото време в политически рекет и рушвети годишно се изливат между 10 и 13 млрд.", подчерта Иван Иванов.

И продължи: "Още от следващата година БСП прави преизчисление на пенсиите, за да може възрастните хора да имат по-достойни доходи. Само БСП до сега е прилагала преизчислението като форма за увеличение на пенсиите- ще го направим и сега".

Иван Иванов припомни, че бедните българи ще имат полагащите се здравни грижи със специален фонд, а всички, които плащат здравни осигуровки, няма да доплащат за здравеопазване. "Частните болници се превърнаха в "любимото дете" за нагласени поръчки и държавни средства. Край! Приоритет са общинските и областните болници, защото те са гръбнакът на здравеопазването в България", категоричен бе водачът на листата на БСП. "Държавата спира да абдикира пред частните интереси.  Мантрата, че държавата не може да бъде добър стопанин е лесно оборима. Може, но трябва много внимателно да подбере кадрите си и да е по-активна като собственик. Всъщност, точно мантрата "лош стопанин" обслужи през годините на т.нар. преход явлението "паралелна държава", каза още Иван Иванов.

"С много мои връстници давам следния пример - кажете произволна партия. А сега назовете председателя на партията. А сега - посочете поне 1 експерт от тази партия по здравеопазване, образование, енергетика, социални дейности, външна политика. Знаете ли какъв е резултатът? Вероятно вече си отговорихте и сами. Масово партиите в България могат спокойно да се помещават в един апартамент - в хола да е лидерът, а в кухнята - сервитьорите от наетата фирма за кетъринг, която да излъска имиджа преди избори", обърна се към стотиците симпатизанти Лили Петрова - общински съветник и кандидат за депутат под номер 6 листата на "БСП за България".

"ГЕРБ посяха най-опасната зараза – вирусът на управлението със скандали и полицейщина се пренесе в цялата държава. Пренесе се в общините. БСП доказа за пореден път, че промяна означава повече демокрация. И когато говоря за дефицит на демокрация  - да, той е заразен. Също като страха", заяви категорично младата социалистка. И призова симпатизантите на левицата да гласуват с №10 от бюлетината на 26 март: "Страната ни буквално гасне от политическия рекет, бизнесът вегетира, а цели градове посивяха от нищета. И вместо решения, отново пуснаха в обръщение познатата схема "Комунизъм - антикомунизъм" и подло размахаха етническата карта. Това трябва да спре! Още на 26-ти март! Сеят страхове, защото нямат решения. В хола им кънти само гласа на председателя, но нямат хората и енергията, за да създадат националната работеща стратегия за България!

За Промяната с номер 10 в бюлетината призоваха още и Петранка Петрова - четвърта в листата, д-р Валентин Петров -трети номер в листата на столетницата и Георги Сашев от Нови пазар - под номер две.

Закриването на предизборната кампания на БСП-Шумен се превърна в истински спектакъл на песента и танца с участието на магнетични изпълнители сред които Деси и  Петко Захариев. Водещ бе любимецът на поколения шуменци Коко Паносян. Очаквано, за финал прозвуча "Моя страна, моя България". Десетки балони - символ нанационалния трикольор изпълниха залата, докато в нея се виеше общоградско право хоро.   

Пресцентър на Коалиция "БСП за България" - Шумен