Скъпи приятели, това, което ни очаква на 26-ти март е победата. Защото всички ние я заслужаваме. Да кажем - стига 27 години мафия. 27 години ние бяхме лъгани. Днес ние се явяваме пред вас като обединение ДОСТ. Обединихме се в името на хората – на всички вас... Защото единствената алтернатива, която се бори срещу всичко това, което ни заобикаля – монопола, феодала, задкулисието, олигархичния модел – това е обединение ДОСТ.

Това каза водачът на листата на Обединение ДОСТ в Шумен доц. д-р Орхан Исмаилов снощи при закриването на предизборната кампания на структурата в Шумен.

Събитието събра стотици привърженици на обединението на пл. „Освобождение“ в Шумен, като на сцената пред тях застана и основателят и заместник-председател на Народна партия „Свобода и достойнство“ Касим Дал, както и кандидатите за народни представители от 30-ти многомандатен избирателен район: Нурай Зърън, Юксел Хасанов, Назъм Сали, Атидже Молова, Невин Ахмед, Севинч Керим, Зия Мехмед, Нуртен Хамид, Нурал Садък, Гюнай Хълми, Аляйдин Сали.

Пред многобройната публика водачът на листата Орхан Исмаилов отново изрази убедеността си, че Обединение ДОСТ ще има свой представител в парламента.

„Аз съм убеден, че ние ще имаме представител в парламента от обединение ДОСТ. Но ми се иска да имаме и втори представител. До преди няколко дни всички ни казваха, че нямаме  и един процент. Сега говорят как вече сме в парламента и управляваме. Аз съм убеден, че на 26-ти март тази вълна, която я има в цяла България и я усетихме тази вечер сред всички вас – ще направи така, че Обединение ДОСТ да е в следващото 44-то Народно събрание и да представлява вас – достойните граждани на Република България“, каза още Исмаилов и обяви, че благодарение на ДОСТ предстои тотална промяна, като призова всички български граждани – и в България, и извън нея – да подкрепят Обединение ДОСТ с бюлетина № 13. По думите му числото 13 на тези избори ще бъде „фаталното число, което ще обърне системата“.

„Когато сме заедно, когато сме единни, когато сме обединени, няма сила, която да ни се противопостави. Демокрацията е това, скъпи приятели. Демокрацията е управление на хората, на всички вас, а не на дерибеите и феодалите, които ръководят контролирано всички хора. Слагаме край на това“, заяви Исмаилов.

Думите му подкрепи заместник-председателя на Народна партия „Свообода и достойнство“ Касим Дал, като припомни, че отдавна се води битка срещу „системата КОЙ“ и я сравни с вирус.

„Като обикалям общините и населените места, за съжаление виждам какво сме направили. Казвам, направили! Създали сме едни дерибеи, които държат като крепостни селяни нашите братя и сестри. На това трябва да кажем заедно край... Досега гласувахме повече със сърцето си. Този път трябва да гласуваме с ума си. Трябва да мислим много добре какво правим, защото ролята на политиците е да предлагат алтернатива. Алтернативата вече я има - това е Коалиция ДОСТ. Ние сега трябва да дадем урок на цяла България и на нашите братя и сестри в Република Турция, на които им се забранява или им се пречи да упражнят гражданските си права. Всичко това зависи от нас“, заяви Касим Дал. 

За вируса, наречен „Моделът Кой“ и за неговата алтернатива в лицето на Обединение ДОСТ  говори и вторият в листата от Шуменския многомандатен район Нурай Зърън. 

„Политическата система в момента има вирус, който е внедряван в продължение на 27 години от обръчите от фирми. Този вирус прогони в чужбина повече от 2 млн. образовани български граждани, сред тях и доктори, и учители. Този вирус го локализирахме през 2013 г. под наименованието „Моделът КОЙ“. Сега през 2017 г. екип от специалисти, водени от г-н Лютви Местан и Орхан Исмаилов създадоха антивирусна програма на този вирус, която се казва Обединение ДОСТ. Скъпи сънародници, инсталирайте тази антивирусна програма на 26 март 2017 г. с код - бюлетина № 13, за да пребъде България и да живеем по-добре!“, заяви Нурай Зърън.

Пресцентър на Обединение ДОСТ - Шумен