С молебен за здраве и успех на всички български граждани, без значение на етнос, религия и политически убеждения, ГЕРБ-Шумен закри предизборната си кампания.

В навечерието на светлия християнски празник Благовещение пред предизборния щаб на партията се събраха стотици членове и симпатизанти на политическата сила, за да подкрепят кандидатите за депутати на ГЕРБ в 30 многомандатен избирателен район-Шумен (30 МИР-Шумен).

Номинираните за народни представители и областният лидер на партията Любомир Христов бяха посрещнати с плакати и възгласи: Победа!

Вторият в листата проф. Стефан Желев заяви, че единствено ГЕРБ е партията, която може и знае как да реализира надеждите на гражданите за по-високи доходи, по-добро здравеопазване и образование, повече работни места и бърз икономически напредък. „През последните седмици се срещнахме с хиляди хора в област Шумен. Видяхме как доверието в нас растеше. Вслушахме се в съветите и препоръките на гражданите и виждахме техните очаквания за по-добро бъдеще. Днес заставам пред вас с увереността, че ще победим”, заяви проф. Стефан Желев.

Кандидатът за депутат Петко Шаренков – девети в листата, отправи силно послание към присъстващите и бе категоричен, че хората гласуват не за най-богатия, а за най-достойния политик. „Всяка стъпка трябва да е премислена. Човек не може и не трябва да отстъпва от принципите си, защото колективна вина няма. Вината винаги е лична. ГЕРБ доказа, че е единствената партия у нас, която спазва обещанията си. Подкрепете ни на 26 март с бюлетина № 11, защото ГЕРБ не обещава, а прави необходимото, за да подобри качеството на живот на всеки български гражданин”, категоричен бе Петко Шаренков.

„Имаме най-силната програма, имаме морал. Верният избор е бюлетина № 11. Вярвам, че на 26 март ще подкрепите кандидатите за депутати от ГЕРБ”, каза, поставената на 11 място в листата за 30 МИР-Шумен Стела Христова.

Най-младата сред кандидатите за депутати на ГЕРБ – Станислава Акерска, изрази увереност, че са успели да обединят хората от Шуменско около идеите и програмата на партията. „Сигурна съм, че на 26 март с бюлетина № 11 ще постигнем 11 победа за ГЕРБ”, заяви Акерска.

Владислав Григоров – десети в листата, бе категоричен, че за жителите в малките населени места от област Шумен ГЕРБ е синоним на свобода. „След повече от две десетилетия страх и принуда, хората в малките населени места посрещат политиците от ГЕРБ като освободители. Всички в Шумен виждат, че кметът Любомир Христов работи усилено града да се превърне в модерно и привлекателно място за живеене. В неделя дайте шанс на ГЕРБ, за да имаме единно правителство, което работи в синхрон с местната власт и да продължим уверено напред”, отсече Владислав Григоров.

Седмият в листата Евгений Цанков изрази убеденост, че с идеите на ГЕРБ България ще се превърне в модерна европейска държава. „Управлението на Бойко Борисов изгради и обнови инфраструктурата. Ще продължим да надграждаме, защото можем и знаем как. Никога от десетилетия страната не е постигала такъв икономически ръст, както през 2016 година. Това ще доведе до по-високи доходи, повече пари за здравеопазване и образование”, заяви Евгений Цанков.

„Летвата е вдигната високо. Трябва да изпълним обещаното”, каза осмият в листата Светлозар Начев и изрази убеденост, че на предстоящите в неделя избори ГЕРБ ще победи.

Д-р Хамди Авджъ призова хората да не се поддават на манипулации, а да вземат единствено правилното решение, като гласуват с бюлетина № 11. „Трябва да променим България в името на по-доброто бъдеще на нашите деца. На сцената на политическия живот у нас видяхме любов, омраза и разделение. Светът може да продължи напред единствено с любов”, заяви д-р Хамди Авджъ. Посланието му разпали емоциите на присъстващите и те отново започнаха да скандират: Победа!

Галина Петкова – четвърта в листата заяви, че с делата си министрите и кметовете на ГЕРБ са доказали, че могат да управляват добре. „Всички те доказаха, че общините и държавата могат да вървят напред и да се развиват”, каза Галина Петкова.

Своето послание към множеството отправи и третата в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в 30 МИР-Шумен Ширин Вели. „Аз съм от регион със смесено население и убедено мога да заявя, че единствено партия ГЕРБ не дели хората по етнически признак и вяра. Аз съм доказателство за това. Само ГЕРБ свършиха реална работа за подобряване на живота на хората в смесените региони. ГЕРБ дава реални решения на проблемите и само с тях може да вървим напред”, категорична бе Ширин Вели.

Димитър Александров – шести в листата и този път не изневери на лаконичния си стил. Той заложи на кратко, но ударно послание. „Направеното от ГЕРБ се вижда. Доказали сме, че можем да работим и имаме правилните и рационални решения. Всички заедно можем да съградим нова модерна България. Бъдете с нас на 26 март и гласувайте с бюлетина № 11”, каза Димитър Александров.

След политическите изказвания отец Красимир отслужи молебен за здраве и успех, а със запалени свещи кандидатите за депутати и присъстващите на събитието са помолиха за благоденствието на България.
 

Пресцентър на ПП ГЕРБ-Шумен