18-годишната Биляна Б. от Смядово е задържана след кражба на таблет и опит за кражба на портмоне от частни домове в града. Момичето е известно с кражби, шофиране след употреба на наркотици и противозаконни отнемания на моторни превозни средства, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 14 часа вчера Биляна Б. влязла през незаключена дворна врата в къща на ул. ”Панайот Волов” в Смядово. Отворила входната врата на къщата, но стопанката чула шум и излязла от стаята, за да разбере какво се случва. Видяла протегната ръка към стелаж, на който било оставено портмоне с около 40 лева. Жената се развикала, момичето не успяло да вземе портмонето и побягнало.

30 минути по-късно в полицейското управление бил получен сигнал, че от частен дом на ул. ”Смеда”  е откраднат таблет “Самсунг”.

При проведените бързи действия на полицията извършителката била установена, а таблетът намерен в Биляна.

Същото момиче има зад гърба си дълго криминално досие. Има и условна присъда за кражба. През януари тя задигна портмоне на служителка в медицински център в Шумен. През декември 2016-та пък заедно със свои приятели задигна лек автомобил от улица в Смядово, за да се разходи с него.  
Биляна вчера е била задържана за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. Започнати са две производства, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ