На четири сигнала за произшествия са реагирали екипите на РДПБЗН- Шумен през последните 24 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

50 кв.м. Покривна конструкция и около кубик дърва изгоряха при пожар в навес на ул. „Шипка“. Сигнал за пожара е получен в 14:00 часа.

Пристигналият на място екип заварил да гори покривна конструкция в Й.А.. Пламъците са се прехвърлили и към навес в съседство, собственост на Х.М, като са унищожили около 3 кв.м покривна конструкция. Спасена от изгаряне е една сграда.

Пламъците са погасени с 12 тона вода. Вероятна причина за пожара е неправилно ползване на нагревателен уред. 

С 1000 л вода е бил погасен пожар, който възникнал в микробус по време на движение. Сигнал за пожар в автомобила е получен в 13:09 часа. На ул. ”Климент  Охридски” бил пратен противопожарен екип, който установил, че пламъците са предизвикани от късо съединение в двигателя на автомобила.

Два пожара, възникнали в комини гасиха също огнеборците. В 17:47 часа бил получен сигнал за пожар в комин на ул. ”Дедеагач” в Шумен. На място бил пратен екип, който погасил пламъците с оцет.

Около 17:10 часа вчера било получено съобщение за пожар в частен дом на ул. ”Стефан Караджа” в Нови пазар. На място бил пратен противопожарен екип. Изяснено било, че поради висока температура се е запалил коминът.

Двата пожара са без материални загуби.

ШУМ.БГ