Второто издание на благотворителния базар  "Много шум за нещо..." ще се проведе  на 22 април от 10,00 ч. във фоайето на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“. 

Базарът е част от проекта „Дарявай, докато четеш“, чрез който се набират средства за различни благотворителни каузи.

На базара "Много шум за нещо..." ще бъдат представени официални и елегантни дрехи за всякакви поводи, бижута и аксесоари на смешни цени. Постъпленията  ще  се използват за финансиране на каузите ,обявени в сайта www.chetidari.bg и за награден фонд на най-четящите ученици.

Основната цел на „Дарявай, докато четеш“ е чрез сайта повече ученици да се запалят по четенето. Благотворителните каузи, които се подпомагат са подбирани така, че да са привлекателни за децата в училищна възраст. Децата разпределят средствата къде най-напред да се помогне.

От общо шест обявени каузи вече са реализирани две -  "Вдъхнови ме" и "Грижа в първите дни от живота" на обща стойност 3 090 лева.

Останалите каузи, за които се събират още средства са: „Подкрепа за „специални” деца и младежи“, "Подари обич и грижа за децата с болни сърца", Организиране на детски „Фестивал на баскетбола”, "Очи на четири лапи" - училище за кучета водачи.

Общата сума, необходима за всички тях е 8 850 лева. До сега са осигурени 6 330 лева.

ШУМ.БГ