Мачът на мачовете в испанското първенство е тази вечер в 21.45 ч. Освен с обичайния си заряд, сега той е натоварен и с допълнителна тежест заради съревнованието между "Реал" (Мадрид) и "Барселона" в спора за титлата и заради малкото време до края на сезона.

Няколко фактора поставят белите като фаворит както в срещата, така и в надпреварата за шампионската корона. Воденият от Зинедин Зидан отбор е начело с три точки преднина пред "Барселона" шест кръга преди края, като е и с мач по-малко.

Освен това съставът е домакин на "Сантяго Бернабеу". В полза на мадридчани работи и положителният развой в четвъртфиналите в Шампионската лига, където отстраниха "Байерн".


"Барселона" е на другия полюс след отпадането срещу "Ювентус". Шампионите се хвърлят с всички сили да направят решителна стъпка към обрат в първенството. Всичко извън победата обаче ще остави големите козове в ръцете на "Реал", който търси първата си титла от 2012 г.

Луис Енрике вече определи мача за "финал". "Трябва да останем верни на нашия стил и да действаме ефективно. За "Барселона" няма по-добро място, на което да победи, от "Бернабеу", каза треньорът на каталунците.

Допълнителен заряд доставя и казусът "Неймар". Бразилският нападател беше наказан за три мача след загубата с 0:2 от "Малага", където беше изгонен. Наказанието му се състоеше от един мач заради червения картон и два заради иронични аплодисменти към четвъртия съдия.

"Барселона" опита да използва вратичка и юридически похвати, за да атакува втората част от санкцията и в същото време да "замрази" наказанието, за да може Неймар да играе. Знае се, че бразилецът пътува с отбора за Мадрид, но дали ще бъде на терена - предстои да се разбере.

"Имам вариант и с Неймар, и без него. Клубът се справи добре в случая и защити интересите си и тези на футболиста", каза Енрике.

В състава на "Реал" се очаква да се завърне Гарет Бейл, който имаше травма. Погледите са насочени към Кристиано Роналдо, който вкара общо пет гола срещу "Байерн" в Шампионската лига.

Дневник