"Наполи" направи грешна стъпка към второто място в Серия А. Отборът на треньора Маурицио Сари стигна до равенство 2:2 в гостуването си на "Сасуоло" в мач с интересни положения и спорни ситуации.

Неаполитанците са трети в класирането със 71 точки, на една от втория "Рома". "Вълците" ще играят срещу "Пескара" в понеделник. Първи е "Ювентус" с 80. "Бианконерите" приемат "Дженоа" от 21.45 ч.

Всички попадения бяха реализирани през второто полувреме. През първата част Хосе Кайехон можеше да се разписа в 31-ата минута, но ударът му мина покрай дясната греда.


В началните минути след почивката Дрийс Мертенс откри. Той засече с глава центриране на Кайехон отдясно. Белгийският национал вкара 22-рия си гол от началото на сезона, като толкова общо вкара в предишните три.

"Сасуоло" обаче бързо успя да изравни след сериозна грешка на Марек Хамшик. Той направи опит да върне с глава към вратаря Пепе Рейна, но Берарди стигна първи до топката и се разписа от малък ъгъл.

След това последваха силни минути за "Наполи". Лоренцо Инисиние и Мертенс направиха пропуски и така се стигна до 80-ата минута, когато домакините поведоха. Топката беше центрирана от пряк свободен и последва удар към Рейна, който спаси. Рагуса успя да овладее и веднага намери Мацители и той от около 12 метра с добре премерен изстрел вкара.

Пет минути преди края Аркадиуш Милик овладя на гърди след разбъркване в наказателното поле след изпълнение на ъглов и със силен удар от около 3-4 метра се разписа. Той обаче беше в засада и това остана незабелязано от страничния съдия.

"Наполи" се хвърли в атака до самия край, като малко преди последния съдийски сигнал гостите имаха претенции за игра с ръка на Канаваро в наказателното поле.

Дневник