"Манчестър юнайтед" направи важна крачка към топ 4 на Висшата лига. "Червените дяволи" победиха с 2:0 "Бърнли" в гостуването си от 34-ия кръг. Точни за отбора на Жозе Моуриньо бяха Антони Марсиал и Уейн Рууни, който се завърна след контузия.

"Юнайтед" събра 63 точки на петото място и е на една зад "Манчестър сити". "Бърнли" е 15-и с 36 точки.

Нападателят Маркъс Рашфорд, който донесе победата срещу "Андерлехт" в четвъртфиналите на Лига Европа, беше сред резервите, като влезе в игра през второто полувреме на мястото на Джеси Лингард. Златан Ибрахимович е контузен и най-вероятно ще пропусне остатъка от сезона. Същото се отнася и за защитника Маркос Рохо.


"Манчестър юнайтед" започна агресивно двубоя и можеше да открие в деветата минута, когато Марсиал проби в наказателното поле и намери Ерера, който подаде към Рууни и той стреля, но Том Хийтън спаси. След това Фелайни отправи удар с глава след центриране от ъглов, но и в тази ситуация вратарят внимаваше и улови.

В 18-ата минута Рууни отправи техничен удар от движение, топката обаче мина на сантиметри от напречната греда.

"Червените дяволи" откриха в 21-ата минута. Футболистите на Моуриньо проведоха контраатака, при която Марсиал надбяга Джоу Бартън в средата на терена, подаде към Ерера, който му върна в наказателното поле и френският национал, излязъл сам срещу вратаря, не сгреши. Той вкара 25-ия си гол, откакто премина в "Юнайтед" от "Монако".

В 39-ата минута гостите удвоиха преднината си. Пол Погба изведе Марсиал с пас между двама защитници и сам срещу Хийтън стреля, но вратарят успя блокира удара му. Рууни обаче беше до него и веднага се възползва, за да се разпише от движение.

За целия мач домакините не успях да отправят нито един точен удар към Давид Де Хея. В края на двубоя Погба отправи опасен удар и малко след това почувства болка и беше заменен от Майкъл Карик.

Първия мач през сезона на "Олд Трафорд" завърши при нулево равенство.

Дневник