"Кристъл палас" победи още един от водещите отбори във Висшата лига. След успехите над "Челси" и "Арсенал" отборът на Сам Алърдайс се наложи с 2:1 над "Ливърпул" на "Анфийлд". Двата гола за гостите вкара бившият нападател на "мърсисайдци" Кристиан Бентеке. Точен за червените беше Филипе Коутиньо.

"Ливърпул" заема третото място с 66 точки, но разликата с четвъртия "Манчестър сити" вече е две, а с петия "Манчестър юнайтед" - три.

Коутиньо откри резултата в 24-ата минута, след като вкара хубав гол от пряк свободен удар. Бразилецът прехвърли стената и прати в долния десен ъгъл. Вратарят Уейн Хенеси беше заел позиция вляво.


В края на полувремето Бентеке изравни след пас на Йоан Кабай, който беше изведен по дясното крило и проби в наказателното поле. Нападателят беше изпуснат и отправи силен удар от движение.

През втората част Коутиньо принуди Хенеси да се намесва решително, а малко след това Кабай изпробва късмета си с удар от границата на наказателното поле, но прати на сантиметри от напречната греда.

В 74-ата минута Бентеке оформи крайния резултат с глава от близко разстояние, след като се възползва от разбъркване след центриране от ъглов. Той вкара петия си гол на "Анфийлд". Докато беше играч на "Ливърпул" вкара четири на този стадион. Освен това мениджърът Алърдайс постигна първи успех над този съперник на неговия стадион от 14-ия опит.

Дневник