"Арсенал" победи "Манчестър сити" и оформи изцяло лондонски двубой на финала във ФА къп. "Топчиите" се наложиха с 2:1, като до успеха се стигна след продължения. В редовното време мачът завърши 1:1. В другия полуфинал "Челси" победи с 4:2 "Тотнъм".

Двата отбора изиграха на "Уембли" зрелищен двубой, в който "гражданите" поведоха с гол на Серхио Агуеро, но след това Начо Монреал изравни. Футболистите на "Сити" удариха и две греди до края на редовното време. Чилийският нападател Алексис Санчес донесе успех за отбора на Арсен Венгер в първото продължение.

"Топчиите" стиганаха до финала в този турнир за 20-и път, като изпревариха "Манчестър юнайтед". Венгер може да стане първият мениджър със седем титли. Мачът ще се проведе на 27 май.


През първото полувреме, в 40-ата минута, стана една от най-спорните ситуации в мача. Лерой Сане направи добър пробив и центрира в наказателното поле, след което Агуеро отправи удар и Чех се опита да избие топката, но намесата му беше зад гол линията. При добавката и Рахим Стърлинг също вкара. Още преди това обаче страничният съдия беше маркирал, че топката е излязла в аут при подаването на Сане.

Туре изведе Агуеро изведе в половината на "Арсенал" в 62-ата минута, аржентинецът напредна като надбяга Монреал и излезе сам срещу Петър Чех, след което с техничен удар го прехвърли. Той вкара 12-ия си гол в последните 12 мача във всички турнири.

Отговорът на "топчиите" беше опасен удар на Йозил. Германският национал отправи силен удар от границата на наказателното поле, но топката премина покрай вратата.

"Арсенал" изравни в 72-ата минута след гол на Монреал, който засече центриране на Санчес отдясно. Последните му два гола за отбора също бяха вкарани в този турнир – срещу "Сити" и "Манчестър юнайтед".

В 79-ата минута Туре отправи хубав удар от дистанция, но топката се отби от дясната греда, след като Чех успя да леко да я докосне. Две минути по-късно Фернандиньо също удари гредата след удар с глава.

В 86-ата минута Даниел Уелбек, който влезе като резерва, овладя на десния фланг и проби в наказателното поле, където отправи силен удар, който излезе в аут. Нападателят беше много близо до това да се разпише.

В продължението Санчес вкара в 101-ата минута. Йозил центрира от пряк свободен, в наказателното поле Косчелни се преболи за топката я свали на Уелбек, който продължи към чилиеца и той от близо се разписа. Във второто продължения Фабиан Делф пропусна чисто положения след контраатака.

Дневник