Депутатите от партия "Воля" на Веселин Марешки ще подкрепят "на първия етап" бъдещото коалиционно правителство на ГЕРБ и "Обединени патриоти". Освен подкрепа, ще бъдем и корективи, каза Веселин Марешки, след като се срещна с президента Румен Радев в рамките на консултациите, който той води с парламентарните партии преди да връчи мандат за съставяне на кабинета. "Обединихме се около това, че нашата парламентарна група е единствената, която на първия етап може да доведе до стабилност на управлението", каза Марешки за разговора си с Радев.

Марешки каза още, че към днешна дата не са водени никакви разговори с Воля за участие с министри или експерти в новия кабинет. "Когато приключат преговорите между националистите и ГЕРБ, тогава ще има покана и към нас", предположи Марешки. Той очаква това да стене в близките дни, но не се вижда като министър. Готови сме за експертно участие във всички сфери, декларира Веселин Марешки. Той смята, че визията за управление на първата парламентарна партия съвпада с предизборната програма на "Воля", но ще се опита още на първия етап да добави към програмата на ГЕРБ идеи на "Воля" за демографски политики. В програмата на партията има идеи за подпомагане на млади семейства с жилища на достъпни цени

Няма нищо лошо бизнеса да се среща с главния прокурор, но това трябва да става в кабинета главния прокурор, не на друг бизнесмен, коментира Марешки темата със срещата на бизнесмена и издател на "Сега" Сашо Дончев и главният прокурор Сотир Цацаро в кабинета на бизнесмена Георги Гергов, който си подаде оставката от ръководството на БСП. Абсолютно притеснително е, ако има натиск върху медиите, каза още Марешки.

Президентът се среща с представители на ДПС, а след обед при него ще дойда и "Обединени патриоти". Консултациите с БСП и ГЕРБ са утре.

Дневник