Крилото на "Барселона" Александър Везенков спечели за четвърта поредна година приза "Рачо Колев" за най-добър млад баскетболист в България.

Наградата на името на покойния спортен журналист се връчва за шести път на играч до 21 години, или роден след 23 април 1995 г.

Везенков играе втория си сезон в "Барселона". Той има средни показатели от 8.8 точки, 2.1 борби и 18 минути в 28-те си мача в редовния сезон на испанското първенство, а в Евролигата записа 30 мача със средни показатели 7.5 точки и 3.2 борби.

Той събра 32 точки в анкетата на спорните журналисти. На второ място с 18 точки се нареди 14-годишният Константин Костадинов, който през миналата година беше привлечен в школата на другия испански гранд - "Реал" (Мадрид).

Костадинов се представя отлично в първия си сезон, като наскоро отборът му триумфира с Купата на краля, а той беше избран за най-полезен играч в турнира.

Трети в класацията е баскетболистът на "Фенербахче" Йордан Минчев, който от началото на годината играе под наем в сръбския "Връшча". 18-годишният състезател събра 17 точки.

Dnevnik.bg