Президентът Румен Радев отказа да коментира скандала със срещата между издателя шеф та "Овергаз" Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров, организирана от бизнесмена и член на ръководството на БСП Георги Гергов с аргумента, че прокуратурата е независима институция.

Той каза, че ако има възможност да се срещне с главния прокурор, ще обсъдят въпроса.

Държавният глава потвърди, че на 5 април в президентството е получено писмо с искане за среща от Съюза на издателите. В него се е казвало за упражнен натиск върху независим издател, но не и за среща с главния прокурор.

По повод интервюто на турския посланик в София Сюлейман Гьокче, който тази сутрин призова да се спре говоренето за Турция като за заплаха, напомнящо за статиите в "Работническо дело", Радев заяви, че България не търси никакви проблеми с Турция. "Управлението на България се основава на добросъседски принципи и ненамеса във вътрешните работи на съседните й държави. Българският държавен глава не би си позволил да коментира вътрешнополитическата обстановка на друга държава, както направи турският президент за състоянието на българската демокрация," каза Радев.

Dnevnik.bg