"Манчестър юнайтед" е проявил най-сериозен интерес в привличането на нападателя на "Атлетико" (Мадрид) Антоан Гризман, твърди агентът на играча Ерик Олхатс.

26-годишният французин има договор с "дюшекчиите" до лятото на 2021 г., като в него е заложена клауза за откупуване срещу 100 милиона евро.

"Юнайтед" бяха първите, които се видяха с нас и бяха най-конкретни в своите искания", каза Олхатс пред "Телефуут".

През този сезон Гризман има 25 гола и 11 асистенции в 48 мача във всички турнири за "Атлетико". За сравнение водещият голмайстор на "Юнайтед" Златан Ибрахимович е вкарал 28 гола в също толкова мачове. В момента шведът се възстановява от контузия на коляното, след като увреди кръстни връзки.

"Има неизбежна клауза от 100 милиона евро, което намалява броя на кандидатите. Сред тях са "Юнайтед", "Сити", "Челси", "Барселона" и "Реал", каза още Олхатс по повод спекулациите за трансфер на Гризман през лятото.

През февруари французинът заяви, че не изключва евентуален трансфер, но добави, че момента се чувства щастлив в "Атлетико".

"Харесвам стила на игра в Англия и това, че реферите позволяват по-свободна игра. Стадионите са винаги пълни, но испанското първенство пасва повече на моя начин на игра", каза Гризман.

Dnevnik.bg